Dondurulmuş Kuru Pasta ve Yaş Pastalar
Dondurulmuş Vişneli Kek

Dondurulmuş Hazır Pasta

Dondurulmuş Hazır Pasta

Dondurulmuş Hazır Pasta Sunuma Nasıl Hazırlanır?

Pastacılık sektörünün en önemli ayaklarından biri olmaya başlayan donuk pasta üretimi yavaş yavaş her yere yayılmaya başladı. Günümüz insanında pasta kültürünün iyice yerleşmeye başladığı bu günlerde artık hemen tüm pasta tüketicileri donuk pasta tercih etmeye başladılar. Bunun sebebi özellikle çalışan kadınların ani misafir baskınlarında misafire ikram edeceği ürünleri ellerinin altında bulundurmasıdır. Bir başka neden ise donmuş ürünlerin lezzetlerini ilk günkü gibi korumaları ve besin değerlerinden hiçbir şey kaybetmemeleridir. Dondurulmuş hazır pasta üretimi sayesinde birçok insan hem taze ürünleri tüketmekte hem de istediği her an mevsiminde önce ya da sonra bulamayacağı tatlardan yararlanabilmektedir.

İmalathanemizde tamamen kendi üretimiz olan donuk pasta üretimi ile tüm müşterilerimizin memnuniyetini sağlamaktayız. Ürünlerimiz uygun koşullar altında ve Türk Gıda Kodeksi standartlarına tamamen uygun şekilde üretmekteyiz. İstediğiniz, tadı damağınızda kalan geleneksel tatları hem besin değerlerinden ve lezzetinden hiçbir şey kaybetmeden tatma imkanını bulursunuz.

Çok önceleri insanların donuk gıdaya karşı bakış açıları oldukça tereddütlüydü. Ancak zamanla meyve ve sebzelerin donuk tüketilmeye başlanması sayesinde pastacılık sektörü de bu alanda girişimde bulunarak donuk pasta üretimine başlamış oldu.

Hazır Pasta Çeşitleri

Dondurulmuş Hazır Pasta

Donuk pastalar ne kadar sürede tüketilmelidir?

Birçok ev hanımı, evde kendi hazırladığı pasta ya da kuru pastaları derin dondurucuda saklayarak istediği her an tüketir. Ancak evde dondurulan ürünler daha yavaş dondurulduğu için ürünlerin hücre zarı çatlar. Bu durum ise ürünlerin dondurulsa bile besin değerlerinden kaybetmesine yol açar.

Pasta üreticileri bu durumu göz ardı etmemiş ve donuk pasta üretimine yönelerek ev hanımlarının bu konuda destekçisi olmaya başlamışlardır. Donuk pasta üretiminde -40 derecede şoklanarak depolarda -18 derecede saklanan ürünler hem taze kalır hem de besin değerini kaybetmez.

Donuk pastalar alındığı günden itibaren çözülme işlemine kadar 1 yıl boyunca derin dondurucuda saklanabilir. Ancak çözülme işlemine girdikten sonra muhakkak kısa sürede tüketilmelidir. Donuk pasta ürünlerinin evde +4 derecede 3-4 saat içinde çözüldükten sonra buzdolabında saklama süresi 2-3 gündür. Bu süreyi geçen donuk pasta ürünleri besin değerini kaybedeceği ve lezzetlerinin bozulacağı sebebiyle tüketilmemelidir.

Bir cevap yazın