Dondurulmuş Special Pastalar
Dondurulmuş Pasta Nasıl Yapılır

Şoklanmış Pasta

Şoklanmış Pasta

Şoklanmış Pasta Sağlığa Zararlı mıdır?

Günümüzde birçok üründe gdo maddesine rastlanmakta ve insanlar bu zararlı maddenin etkilerinden kurtulmak için birçok yöntem denemektedir. Bu yöntemlerden biri de şoklama yöntemidir. Artık ev hanımları aldıkları besinleri, gıdaları şoklama yöntemi ile saklamakta ve her mevsim istediği besinleri rahatlıkla tüketmektedir.

Dondurulmuş pasta mantığı da tıpkı bu şekildedir. Ürünler şoklanmış pasta olarak hazırlanmakta ve belli bir derecede dondurularak tüketiciye sunulmaktadır.

Şoklanmış ve dondurulmuş ürünlerin kesinlikle sağlığa zararı yoktur. Ev hanımlarının bir çoğu mevsiminde aldığı sebze ve meyveyi daha sonra kışın da yemek için şoklayarak derin dondurucuda saklıyorsa dondurulmuş pasta da aynı şekilde üretilerek şoklanmakta ve depolarda -18 derecede dondurularak saklanmaktadır.

Şoklanmış pasta ne kadar süre dayanır?

• -40 derecede şoklanan pastalar, -18 derecede dondurularak depolarda saklanır.

• Saklama süresi 1 yıl olan şoklanmış pastalar +4 derecede 3-4 saat süre ile çözdürülmelidir.

• Oda sıcaklığında, petek üzerinde çözdürme işlemi yapılmamalıdır. Bu bakteri ve mikroorganizmaların daha çabuk üremesine neden olur.

• Bu yüzden şoklanmış donuk pastalar +4 derecede buzdolabında 3-4 saat süre ile çözülmesi beklenmelidir.

Şoklanmış pasta servise nasıl hazır hale gelir?

Marketlerden aldığınız dondurulmuş pastalar muhakkak kasaya gitmeye niyetlendiğiniz zaman raftan alınmalı ve yaklaşık 30 dakikalık bir süre içinde buzdolabında yerini almalıdır. Eğer hemen tüketilmesi gerekiyorsa 5-10 dakikalık bir zaman zarfında buzdolabında çözülme işlemi beklenmelidir. Böylece pastanın şoklanması çözüldükten sonra rahatlıkla servise hale gelecektir.

Şoklanmış pastaların hemen tüketilmeyip saklanması gerekiyorsa -18 derecede dondurularak bekletilmesi gerekir. Kullanılacağı zamana yakın 3-4 saat önceden derin dondurucudan çıkarılarak buzdolabı ortamında +4 derecede çözülmesi beklenmelidir.

En sağlıklı saklama şekli olan şoklama ile hem ürünün besin değeri kaybolmamış olur hem de ilk günkü lezzeti ve görünümü korunmuş olur. Tüm sevdiklerinize rahatlıkla sunabileceğiniz donuk pastalar ile muhteşem lezzetleri keşfedebilirsiniz.

Ürünlerimiz Türk Gıda Kodeksine uygun standartlarda üretilmekte olup BRC belgelidir. Ürünlerimiz tamamen kendi imalathanemizde üretilmektedir. Hiçbir katkı maddesi kullanılmayan malzemelerimiz kaliteli ürünlerden seçilmektedir. Çalışma ekibimiz tamamen profesyonellerden oluşmaktadır. Pasta usta ve şeflerimiz tüm hüner ve yeteneklerini hayal güçleriyle birleştirerek en güzel tatları sizlerle buluşturmaya devam etmektedir.

Bir cevap yazın