Dondurulmuş Kek Nasıl Çözülür
Dondurulmuş Ürünler Nasıl Tüketilmelidir?
Gün geçtikçe birçok kişi tarafından fark edilen ve talep edilmeye başlayan dondurulmuş ürünler hem daha sağlıklı hem de daha lezzetlidir. Taze besinler zamanla besin değerlerini kaybetmeye başlar. Ancak dondurulmuş ürünler çözülecekleri zamana kadar şoklama ve donma işlemi geçirdikleri için ilk günkü tazeliklerini korurlar. Üstelik hücre zarı çatlamadığı için de besin değerlerinden asla bir şey kaybetmezler.
Günümüzde birçok besin, meyve ve sebze donmuş olarak tüketiciye sunulmaktadır. Pastacılık sektörü de bu konuda bir adım atarak meyve ve sebzelerin ardından pasta ve kekleri de donmuş olarak üretmeye başladılar. Böylece hem mevsim meyveleri taze kalmakta hem de pasta ve kekler donuk şekilde tüketiciye sunulmaktadır.
Üretme aşamasında birçok işleme tabi tutulan ürünler için belli koşullarda saklama ve çözme işlemlerinin gerçekleşmesi gerekir. Dondurulmuş kek nasıl çözülür sorusu burada devreye girer. Her donmuş üründe olduğu gibi dondurulmuş kek de belli kurallarda çözdürülmesi gerekir.
Donmuş Ürünler Nasıl Çözülür
• -40 derecede şoklanan ve -18 derecede saklanmak için depolara alınan donmuş ürünler için bazı çözdürme koşulları vardır.
• Bunun için aldığınız donmuş ürünler için yine -18 derecede saklama koşuluna uymanız gerekir.
• Çözdürmek için +4 derecede buzdolabında 3-4 saat sürede ürününüz çözülmelidir.
Dondurulmuş ürünler tüketilirken ilk önce saklama koşullarına uymak gerekir. Saklama koşullarına uyulmadan tüketilmeye çalışılan donuk ürünler hem besin değerini kaybeder hem de sağlıksız olur. Bu yüzden sağlıklı şekilde çözülme işlemlerini gerçekleştirerek donmuş pasta ürünlerinizi rahatlıkla tüketebilirsiniz.
Kendi imalathanemizde hünerli pasta usta ve şeflerimizin ellerinden üretilen donmuş pasta ürünlerimizde hiçbir zaman katkı maddeli malzeme kullanılmaz. Kullandığımız ürünler her zaman doğal malzemelerdir. Gıda mühendisleri tarafından kontrol edilen üretim aşamasında tüm ürünlerimiz Türk Gıda Kodeksi standartlarına uygun şekilde hijyenik ve steril ortamlarda üretilir.
Birçok kişi, dondurulmuş ürünlerin, çözüldükten sonra tatlarının bozulduğu, besin değerinin kaybolduğuna dair bir takım şehir efsaneleri üretilir. Aslında bu tamamen doğru bilinen bir yanlıştır. Dondurulmuş ürünlerde üretim koşullarına uyularak yapılan şoklama ve dondurma işlemi sayesinde hem bakteri ve mikroorganizma üremesi imkansızlaşır hem de lezzetinden ve besin değerinden hiçbir şey kaybetmez. Bu yüzden donuk pasta ürünlerini gönül rahatlığı içinde sevdiklerinizle beraber tüketebilirsiniz.